Tuesday, 18 June 2013

Pogled reditelja: Kako unistiti autora u Srbiji

Posto su se mnogi osetili pozvani da izraze svoje misljenje bez da su prosli pored, evo i od mene par reci o JK na Uscu:

1. Ne znam zvanicnu cifru koliko je bilo ljudi. Znam da su pomerali ograde da bi svi stali i da su na kraju otvorili kapije i nisu proveravali karte jer je bilo previse ljudi.

2. Ne da nisam video probu, ne da nam nije obezbedjena ni tehnicka proba, nego smo improvizovali mizanscensko-tonsku-toplu-generalnu probu u toku dana. Na stranu sto je JK i igrace przilo sunce dok se svaki pametan covek sklanjao u hlad, morali su jos i da paze na rupe u sceni od liftova koje nisu bile ukrojene ili uopste popunjene. 

3. Cinjenica da je postavljen glossy (sjajni) pod samo do pola bine nije ni toliko losa u svetlu cinjenice da pod nije pricvrscen na binu i cekao sam samo da neko od igraca zavrsi sa pokidanim ligamentima.

4. Sto se JK tice, da sam mogao da se kladim, kladio bih se da ce posle svih problema, briga i napora koje je prezivela ovih dana da padne u nesvest u toku koncerta. Ja bih se na njenom mestu sklupcao u fetalni polozaj i plakao. Ipak, ona je izgurala sve kao buldozer i vukla sve malodusne oko nje koji su joj govorili da otkaze koncert. Jedina njena greska je sto je, iskrena kakva je javno priznala da imamo tehnickih problema jer, i bez LED ekrana snimak izgleda velicanstveno. 

5. Mogao bih da listam probleme ovako do sutra, ali cu se zakljuciti sa cinjenicom da u Srbiji mozes biti kreativan koliko hoces kad naletis na seljake koji te oderu za pare i koje boli kurac sta si ti zamislio i mastao poslednjih tri meseca. Ili mozda to namerno uradis iz razloga koje mozete i sami zakljuciti. A preko svega toga dodju jadnici bez sopstvenog zivota koji iz licnog animoziteta i bez sopstvenog saznanja hejtuju neciji trud i rad. Taj linc se ponovio nedugo nakon linca Moje 3 posle Evrovizije kada su jadnici poleteli da se dokazu preko njih. Zato, veliko postovanje za Jelenu Macic i Filipa Pat, vase sam statuse video odmah posle koncerta, kao i za Zeljka Joksimovica i Mariju Serifovic. Mozda je bilo i drugih ali ja ih nisam video. Hvala i njima ako ih ima.

A propos novinara... Da li znate da je na mobilnom sajtu Kurira prvi tekst koji je izasao bio afirmativan, usput pomenuo probleme i iskazivao odusevljenje koncertom? Mislite o tome... Mozda vam zatreba novinski tekst pa da znate da se prodaju za sicu. 

Reditelj snimka koncerta Viva la Diva

P.S.: Respect za moju ekipu. Sve vas volim jer kad mastamo mozemo da izmastamo kosmos. I ne gubimo nadu da cemo naci tehniku u Srbiji koja ume da nas podrzi.

P.S.: Zoran Birtasevic - ti si decko genije.

No comments: